Buraya duyuru, yenilik, tebrik, twitter akışı veya herhangi bir şey gelebilir..
Facebook | Twitter | Youtube | Google

Blacklink nedir?

Blacklink nedir? İçin Etkili Aramalar :

En basit tanıtımı bir sitenin bit diğer site tarafından url verilmesi yani (referans olarak) gösterilmesine backlink adı verilir.

İlk etapta kolay bir tanım yapsamda, Back linkesasında çok daha kapsamlı bir konudur. Back link nedir yazımı ayrıntılı anlatmadan önce biraz PageRank sisteminden bahsetmek istiyorum;

PageRank Google ‘ın site sıralamasında kullandığı algoritmanın sonucu sitenize verdiği dşayeti gösteren kolayleştirilmiş 0 ‘dan 10 ‘a kadar olan bir puanlama sistemidir.

Bu dşayet genel olarak özgün bir içeriğe, sayfaya verilmiş bağlantılara ve bağlantı veren sayfaların kalitesine bağlı olarak değişir. Pagerank, dşayet olarak sitenizin Google tarafından arama sonuçlarında sıralanmasını ve Google tarayıcısının sitenizi kontrol etme sıklığını etkiler.

PageRank sistemi vasıtası ile tüm sitelerin, 0 ila 10 arasında bir PR puanı vardır. Örneğin facebook, twitter yahoo, e-bay ünlü sosyal medya siteleri ve tabiki Google gibi siteler 10 puana sahip yüksek PR ve seo dşayeti yüksek siteleridir. Sitenize gelen linklere hangi PageRank puanına sahip siteden geldiği oldukça önemlidir. aslında mantık çok açıktır, örnek olarak sizin sitenizin PageRank puanı 2 diyelim ve PagaRank puanı 5 olan bir siteden backlink alıdınız, arama motoru bu durumu söyle değerlendiriyor; bu siteye PR puanı 5 olan bir site url verdiğine göre demek ki bu site güvenilir ve sağlam bir firma sizin sitenize daha olumlu bir gözle bakıyor. Bu hem arama motorlarında daha yüksek seo puanı ve sıralarda çıkmanıza hemde sizinde PagaRank puanınızın artmasına etkisi oluyor.

Back link sistemi tıpkı gerçek hayatınız da çevrenizin ne kadar geniş yada nitelikli yakınlarınızın olmasına benzetebilirsiniz. Gerçek hayatla Backurl sistemini harmanlayıp bir örnek vermek gerek görülürse çok zengin ve saygın arkadaşlarınız var ve backlink vererek sizi dşayet kişilere (sitelere) öneriyor gibi düşünebilirsiniz.

Az sayıda Yüksek PagaRank puanına sahip sitelerden Back link almak, birden fazla Düşük PageRank puanına sahip siteden Backurl almaktan çok daha etkilidir.

Backurl Artık Eskisi Kadar Önemli Değil Yıl "2013"
Kaliteli sitelerden backlink almak ciddi bir ölçüde sitenize yarar saylamaktaydı ama 2013'te birçok güncelleme geldi ve artık pagerank ve backlink kavramı dşayeti oldukça azaldı sitenizi gerçek anlamda sürekli sıralamada durmasını istiyorsanız gelen ziyaretçileri sitenizde tutun yazılarınızı özgün yazmak için yazmayın gelen son kullanıcının ihtiyacı doğrultusunda yazın !

Backurlden Çok Dikkat Etmeniz Gerekenler
1- Kelimenizin Hemen Çıkma Oranı (Google Analytics)
2- Kelimenizin Ort. Ziyaret Süresi (Google Analytics)
3- Kelimenizin Ziyaret Sayısı (Google Analytics)
4- Kelimenizin Yeni Ziyaret Sayısı (Google Analytics)
5- Kelimenizin T.O Dşayeti (Google Webmasters)

Sonuç olarak backlink satın almak yerine ziyareçilere yoğunlaşmanızı tavsiyelir gerisi esasen gelir bunun en iyi örnek olaraki büyük kelimelerde marka olan siteleri görebilirsiniz backlink yok ancak 1 sırada.

Bu Yazı Hakkında Birseyler Demek İstermisiniz ?