Buraya duyuru, yenilik, tebrik, twitter akışı veya herhangi bir şey gelebilir..
Facebook | Twitter | Youtube | Google

Google Olimpiyat sporcularını unutmadı

Google Olimpiyat sporcularını unutmadı İçin Etkili Aramalar :

Hemen her güncel olaya karşı kendi logosu üzerinden bir tepki veren ya da özel günlerde kendi logosu ile kutlama mesajları veren dünyanın en büyük arama motoru Google, bugün başlayacak Kış Olimpiyatları'nı da elbette unutmadı.

Rusya'da gerçekleşecek olimpiyatlar için logosunu gökkuşağı renklerine bürüyen Google, bir de kış sporları'nın branşlarını ikonik sporcularla temsil ediyor. Ancak bu Kış Olimpiyatları Doodle'ının tek nedeni olipiyatların başlıyor olması değil.

Yaklaşık bir sene önce Rusya'da kabul edilen yasanın da verdiği yetki ile Rusya Hükümeti bu yıl kendi ülkelerinde gerçekleştirilen Kış Olimpiyatları'na lezbiyen, gay, biseksüel ve transeksüel sporcuların katılımını yasakladı.

Bu duruma tepki olarak da sporcuların yanında olduğunu hatırlatan Google böyle bir Doodle hazırlayarak olimpiyat ruhunun ne anlam ifade ettiğini hatırlattı. (Bu Doodle'ı yetersiz bulanların ise Doodle'a tıklamaları yeterli.)

Google'ın Olimpiyat Doodle'ına tıkaldığınızda arama motoru sizi "Olimpiyat İlkeleri" aramasının sonuç sayfasına yönlendiriyor. Buradaki amaç ise tek bir maddeyi hatırlatmak:

"Spor yapmak insanların doğal bir hakkıdır. Hiçbir ayrım gözetmeksizin her bireyin, karşılıklı anlayış ve dostluk, dayanışma ve adil oyun anlayışına dayalı Olimpiyat Ruhu ile spor yapma imkanı olmalıdır."













Bu Yazı Hakkında Birseyler Demek İstermisiniz ?