Buraya duyuru, yenilik, tebrik, twitter akışı veya herhangi bir şey gelebilir..
Facebook | Twitter | Youtube | Google

PageRank nedir?

PageRank nedir? İçin Etkili Aramalar :
PageRankGoogle'ın site sıralamasında kullandığı algoritmanın sonucu sitenize verdiği değeri gösteren basitleştirilmiş 0'dan 10'a kadar olan bir değerdir. Bu değer genel olarak özgün bir içeriğe, sayfaya verilmiş bağlantılara ve bağlantı veren sayfaların kalitesine bağlı olarak değişir. Pagerank, değer olarak sitenizin Google tarafından arama sonuçlarında sıralanmasını ve Google tarayıcısının sitenizi kontrol etme sıklığını etkiler.




PageRank Ne işe yarar ?

Pagerank kelimesinin tam Türkçe karşığı yok ancak dilimize link popülerliği diye çevirebiliriz .Arama motoru programlayanlar, söyle düşünmüşler "Eğer bir siteye herkes link veriyorsa bu site iyi bir site olmalı.Insanlarin link verdiği site kötü bir site olamaz.İnsanlar kötü siteye link vermez. Bu sebeple çok link verilmiş siteyi belli kriterler çerçevesinde üst sıraya taşıyalım" diye düşünmüşler.

     Şimdi hemen aklınıza bir sürü siteye linkinizi yerleştirmek, bedava alan veren yerlerden yeni siteler açıp, asıl sitenizi linklemek, düşüncesi gelebilir. Google arama motorunu   yapanlar bu tür yapay link mekanizmalarını insanların yapacağını önceden düşünmüşlerdir. Belli bir pagerank değerine ulaşmayan sitelerden aldığınız linkler sitenizin pagerank değerini artırmaz.Pagerank 3 ve altındaki sitelerden aldığınız linkler işe yaramaz yada çok az etkisi olur sitenizi pagerankını artırmaya.10.000 tane pr0 yada pr1 siteden link almaktansa 1 tane pr4 siteden link almak daha iyidir.10 tane pr4 siteden link almaktansa bir tane pr5 siteden link almak daha iyidir.50 tane pr4 siteden link almaktansa bir tane pr6 siteden link almak daha iyidir.Özetleyecek olursak, yüksek prli sitelerden link almak, siteniz için çok daha iyi ve etkilidir.




PageRank'ı Yükseltme Yolları?
1) Blogunuza kaliteli ve özgün içerikli yazılar yazın.
2) Yapabilirseniz sitenize her gün yeni bir makale eklemeye çalışın. Bu yazılarda özgün ve net anlatıma özen verin. Kesinlikle başka sitelerden alıntı yapmamaya çalışın. Özgün ve kaliteli içeriği Google kısa süre içinde indeksleyebilir.
3) Eski yazılarınızı fırsat buldukça güncelleyin ve yazınıza yorum almaya çalışın. Sitenizi güncel tutmaya özen gösterin.




Bu Yazı Hakkında Birseyler Demek İstermisiniz ?